Nederlands | English
Ed van Haren woont in Almelo. Hij werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar, atelier aan huis.
Inschrijving KvK onder nummer: 08193382
Geboren 2 oktober 1951 te Bocholtz (Zuid Limburg). Gehuwd met Lion van Melis, arbeidsdeskundige. Vader van drie kinderen en opa van vijf kleinkinderen. Hobby’s: Klassiek gitaar, Tennis, Hardlopen en Golf

Hij is afgestudeerd aan de Pedagogische Academie te Eindhoven, daarna aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg  en in 1979 geslaagd voor het M.O.-B examen Handvaardigheid eerste graads.  Ed is docent beeldende vakken geweest aan ST. Paul VMBO Almelo, Pedagogische Akademie Hengelo en van 1985 tot augustus 2017 aan het ROC van Twente Almelo en Enschede.

Bron van inspiratie ligt in de natuur. Vooral gedraaide vlakken komen telkens weer terug in het werk. Denk dan aan de tordering van vleugels die hangen in de wind of van grassprieten die buigen onder een druppel dauw. Maar ook in lichamen van vogels, insecten of reptielen is die draaiing terug te vinden.
Massieve bolle vormen worden afgewisseld met holle vormen. De combinatie met koper, messing, nylon en (spiegel)glas werkt vorm versterkend.
Met Okoumé* Multiplex (WBP) wordt de grove vorm opgezet.
Uitgaande van deze grove opbouw in gelaagde vorm, worden de vormen door Ed van Haren plastisch verwerkt. Daarbij speelt de gelaagdheid van het materiaal een optisch spel met de vorm. Er ontstaat een door de kunstenaar gemaakte “nerf”. Door het principe van kruiselings verlijmen van de gezaagde platen in combinatie met zeer slijtvaste laklagen ontstaan kunstobjecten die zeer duurzaam zijn.

*Okoumé is een loofhoutsoort uit West-Afrika. Botanische naam: Aucoumea klaineana

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder