Bron van inspiratie ligt in de natuur. Vooral gedraaide vlakken komen telkens weer terug in het werk. Denk dan aan de tordering van vleugels die hangen in de wind of van grassprieten die buigen onder een druppel dauw. Maar ook in lichamen van vogels, insecten of reptielen is die draaiing terug te vinden.
Massieve bolle vormen worden afgewisseld met holle vormen. De combinatie met koper, messing, nylon en (spiegel)glas werkt vorm versterkend.
Met Okoumé* Multiplex (WBP) wordt de grove vorm opgezet.
Uitgaande van deze grove opbouw in gelaagde vorm, worden de vormen door Ed van Haren plastisch verwerkt. Daarbij speelt de gelaagdheid van het materiaal een optisch spel met de vorm. Er ontstaat een door de kunstenaar gemaakte “nerf”. Door het principe van kruiselings verlijmen van de gezaagde platen in combinatie met zeer slijtvaste laklagen ontstaan kunstobjecten die zeer duurzaam zijn.

*Okoumé is een loofhoutsoort uit West-Afrika. Botanische naam: Aucoumea klaineana

Categorieën: ART

Ed van Haren

Ed van Haren lives in Almelo. He works as a visual artist from his art studio at home. He has been registered as an independent artist at ‘Kamer van Koophandel’ number: 08193382 Ed was born October 2nd 1951 in Bocholtz (south of the Netherlands). He is married to Lion, who is occupied as an employment expert. They have three children and four grandchildren.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *